Bakonyi Turistaház

 

 

 

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, és elkerüljük az esetleges félreértéseket. A foglalási előleg megküldésével a házirend is elfogadottnak minősül.
 

 

 
1. Turistaházunkat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, az utolsó napon legkésőbb 10:00 óráig kérjük elhagyni. Korai érkezés, illetve késői távozás előzetes egyeztetés alapján, kizárólag foglaltság függvényében lehetséges. Amennyiben előzetes megbeszélés hiányában legkésőbb 11:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.
2. Megérkezéskor kérjük a vendégkönyvet kitölteni.
3. A turistaházban csak az oda bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Kérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. Háziállatokat nem áll módunkban fogadni.
4. Vendégeink a házat tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak annak tisztán tartásáról (ehhez eszközöket biztosítunk.) Távozáskor a házat olyan állapotban kérjük átadni, ahogy érkezéskor átvették.
5. Kérjük a berendezési tárgyak és a fitness eszközök rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési tárgyakat (ágy, ágynemű, asztalok, székek, stb.) kérjük, ne vigyék ki az udvarra.
6. A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, viszont étkezést nem biztosítunk, Vendégeink saját magukról gondoskodnak. Boltok és éttermek a közelben találhatóak, ezekről információt szívesen adunk.
7. A hulladékot szelektíven kérjük gyűjteni. A konyha mellett elhelyezett tárolókban a tiszta, laposra nyomott hulladék helyezhető el. Ha a házban elhelyezett szemetes esetleg megtelne, kérjük, ürítsék ki azt a kinti gyűjtőedénybe.
8. A ház fűtése fatüzelésű cserépkályhával és elektromos kazánnal történik. A cserépkályha kezelése Vendégeink feladata, a tűzifát mi biztosítjuk. Hidegebb és téli időszakban Vendégeinket felfűtött házzal várjuk. A cserépkályha használatához a házban leírás található, minden esetben ez alapján kérjük annak üzemeltetését, de szükség esetén segítséget is tudunk nyújtani. Az emeleti termosztát értékeit a megfelelő üzemelés alapján állítottuk be, kérjük, ezeket ne változtassák. Ha elhagyják a turistaházat, kérjük, hogy kapcsolják le fűtést.
9. A cserépkályha kihamuzásához kérjük a bádogvödröt használni és a hamut abban tárolni. A hamut tilos a benti szemetesekbe és a kinti műanyag kukába önteni!
10. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a házban és a fatárolóban dohányozni tilos és rendkívül tűzveszélyes!
11. Kérjük, hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Égő gyertyát, készülő ételt ne hagyjanak őrizetlenül, lefekvéskor a gyertyákat oltsák el.
12. A cserépkályhában történő begyújtáskor olaj, petróleum vagy benzin használata tilos és balesetveszélyes! A begyújtáshoz szükséges anyagokat biztosítjuk, kérjük, azokat használják. Más anyagok pl. műanyag, gumi stb. égetése tilos. A kinti  sütögető használata után a parazsat szíveskedjenek vízzel leönteni az esetleges tűz elkerülése érdekében.
13. Ha elhagyják a turistaházat, kérjük, hogy az ablakokat csukják be. Így elkerülhető, hogy távollétük alatt a ház beázzon, illetve hogy illetéktelen személyek bejuthassanak. Kérjük, távozáskor és éjszakára a bejárati ajtót szíveskedjenek kulcsra zárni!
14. A csendrendeletre és az erdőre való tekintettel megkérjük Vendégeinket, hogy 22 óra után a házban és a ház környékén ne hangoskodjanak, mások pihenését is tartsák tiszteletben.Napközben kérjük az erősítők mellőzését, engedve, hogy a vadak és a közeli vendégházban lakók is élvezzék az erdő zenéjét.
15. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a ház és környezete tisztaságát, illetve gondoskodjanak a berendezések és a háztartási gépek rendeltetésszerű használatáról. Ide tartozik még:

 * a szemét megfelelő elhelyezése (a lépcső alá helyezett szemeteszsákokat a vadak széttúrják, kérjük a hátsó kukát használják)

 * tusoláskor a zuhanyfüggöny használata, az esetleges kifolyó és sarokban felgyülemlett víz feltörlése.

16. A fitness park, a turistaház, a berendezések és a háztartási gépek nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért Vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. A keletkezett károk rendezése a helyszínen történik.
17. A vendégházban, a kertben és a gépkocsikban elhelyezett értéktárgyaikért, az udvarban parkoló gépkocsikban bekövetkezett károkért és az esetlegesen bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk!
18. Mint minden háztartásban, a turistaházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül meghibásodik vagy tönkremegy. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt felénk mielőbb jelezni.
19. Vendégeink a házban információt találnak a faluban elérhető szolgáltatásokról, bevásárlási lehetőségekről, éttermekről, illetve a környék nevezetességeiről és látnivalóiról. Bármilyen kérdés és kérés esetén szívesen állunk rendelkezésükre!

Együttműködésüket köszönjük, kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!

 

 

 

 

 

 

Újdonságok

 

Facebook oldalunk

 

Instagram oldalunk

 

Blogunk

Készítette: KonR © Bakonyi Turistaház 2013