Bakonyi Turistaház

 

   A házikóról

 

   

Turistaházunk két szintes, összesen tíz vendéget tud fogadni, az alsó részben négyen, a tetőtérben pedig hatan pihenhetnek kényelmesen.


A házat egyszerre csak egy párnak, családnak, baráti társaságnak adjuk ki, így Vendégeink foglalásukkal a teljes házat bérlik.

 

Sem más Vendégek, sem pedig a tulajdonosok nem lesznek jelen.

 
 

Az alsó szinten egy légtérben található az előtér, a teljesen felszerelt konyha és az étkezősarok.  Ha az ajtón belépünk, egy kisebb folyosóra érünk. Jobbra az emeleti lépcső, balra pedig szobainas. Rögtön szemben a ház dísze, az egyedileg rakott zöld cserépkályha, amely amellett, hogy hidegebb napokon és télen az egész ház fűtését biztosítja, romantikus és meghitt légkört teremt beszélgetésekhez és borozgatásokhoz.


A földszinten két hálószobánk van, mindegyik egy-egy franciaággyal és szekrényekkel a teljes berendezkedéshez. A fürdőszoba az előtérből nyílik, mellékhelyiséggel, zuhannyal. Kéztörlőt és törölközőt mi biztosítunk.

 

A tüzelés Vendégeink feladata, a tűzifát, tűzgyújtó anyagokat és használati leírást biztosítjuk. A ház elektromos fűtéssel is felszerelt, ami a fűtés kényelmes formáját biztosítja.


Turistaházunk önellátó, a főzéshez az alapanyagokat nem, de a szükséges felszereltséget biztosítjuk. Hűtőgép, főzési és sütési lehetőség, mikro, vízforraló, kenyérpirító és kávéfőző gondoskodik a Vendégek kényelméről. Természetesen az edények, lábasok sem hiányoznak és tizenkét személyre evőeszközök, étkészletek, poharak, bögrék állnak rendelkezésre.

 

 

 
 

 

 

Rövid lépcsősor vezet az emeleti részre. A tetőtér két külön szobából, kis előtérből és fürdőszobából áll. Az előtérben található könyvespolcon különféle játékokat találhatnak kisebb és nagyobb Vendégeink is, illetve különféle könyvekkel gondoltunk a délutáni pihenőidőt olvasásra szánó Vendégekre is. A kisebb szobában 2 ágy, a nagyobbikban pedig 4 található, így összesen hatan pihenhetnek idefent.

 

 

Figyelem! Internet nincs a házban, szándékosan. Szeretnénk, ha a nálunk eltöltött idő kizárólag és csakis az egymásra figyelésről szólna.

 

 

Az erdőben sosem unatkozik az ember. Reggeli kávéját kortyolgatva megfigyelheti az ébredő természetet, a csiripelő madarakat, kis őzeket és akár a pindur vadmalacokat is. A kávé után rövid körjárat a kültéri fitness parkban, minden izmot átmozgat és felkészít a tevékeny napra.

 

Öreg tölgyünk és az azt őrző két mackó árnyékában megbújó pingpong asztalnál  feltöltődhet a gyermekeivel, barátaival játszva, de a kis tisztás tollaslabda bajnokságok és focimeccsek otthonául is szolgálhat.

 

A háztól induló túraútvonalak több napra is izgalmas kalandokat rejtenek, akár a Likas-kő, akár a Cuha-patak irányába indul a csapat.
Ha megéhezett, használhatja bográcsunkat, vagy az erdő által nyújtott természetes nyársakat a finom falatok elkészítéséhez, majd a sütögető mentén felállított sörpadoknál helyet foglalva a tiszta levegőt és a legjobb erdei lejátszási listát élvezve el is fogyaszthatja azokat.

 

Este pedig nincs is szebb, mint tábortűz mellett összegyűlni egy pohár finom itallal a kézben, kihasználva a lemenő nap utolsó sugarait.

 

 

A házról bővebb információk a Házirend fülön találhatók
 
További képeket találhatsz galériánkban, illetve a blogunkon és Facebook oldalunkon.

  

Újdonságok

 

Facebook oldalunk

 

Instagram oldalunk

 

Blogunk
Készítette: KonR © Bakonyi Turistaház 2013